Zvonar Bogorodičine crkve ponovo na sceni u Gračanici

Predstava „Zvonar Bogorodičine crkve“ po tekstu Viktora Igoa biće izvedena u Gračanici u utorak 20. septembra u 11 časova, saopšteno je iz Narodnog pozorišta u Prištini.

Premijerno je izvedena polovinom februara ove godine na matičnoj sceni NPP-a u Gračanici, a  izvođena je i u Leposaviću, Lešku i Pasjanu.

Na 12. Pozorišnom festivalu za decu „ZajeČAR“ ove godine je dvostruko nagrađena – kao najbolja predstava po izboru publike, dok je nagrada za najboljeg glumca ovog festivala dodeljena Nikoli Stankoviću za ulogu zlog arhiđakona Kloda Froloa.

Predstava je namenjena deci i u prvi plan ističe ljubav, prijateljstvo, toleranciju, prihvatanje različitosti i značaj unutrašnjih vrednosti koje nas čine predivnim bićima“, rekao je o komadu reditelj i redovni profesor glume na Fakultetu umetnosi u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Dejan Cicmilović.

Dramatizaciju Igoovog teksta je uradila Biljana Mitrović, a lekturu mr Andrijana Videnović. Za koreografiju su bili zaduženi Elena Gromilić i Igor Naumoski, o scenografiji su brinuli Dejan Cicmilović i Dejan Stepić, kostimograf je Ljiljana Ružić, a kompozitor Novak Ašković.

Igraju: Nevena Nedeljković kao Esmeralda, Nikola Stanković kao Frolo, Luka Potparić kao Kvazimodo, Jovan Jevtić kao Febus i Đorđe Velimirović kao Grengoar. Esmeraldinu družinu čine: Snežana Džogović, Milica Vraneš, Milica Grbović i Stefan Marković.

Povezani članci

Back to top button