Започело чишћење речног корита у Грачаници

Чишћење и бетонирање корита реке Грачанке у дужини од 175 метара почело је данас, а средства је обезведила локална самоуправа.

Радове на регулацији речног корита обишла је председница општине Љиљана Шубарић у пратњи најближих сарадника.

„Почело је чишћење и бетонирање реке Грачанке на потезу низводно од новог објекта ПУ „Ђурђевак“. За ту намену Општина је издвојила средства у висини од 177.000 евра, а рок за завршетак радова је 60 дана. Ово је веома важан пројекaт због тога што ће на овај начин дугорочно бити решен проблем изливања реке у кишном периоду и плављење имања и домаћинстава“, рекао је заменик градоначелнице Грачанице Милан Јоксимовић додавши да је локална сaмоуправа за ту намену издвојила додатна средства и за наредну годину.

Да ће Општина издвојити значајна средства за регулацију речних корита у свим местима локалне самоуправе потврдио је и директор јавних служби општине Грачаница Владица Трајковић.

„За наредну годину предвидели смо и чишћење реке Ситнице, која се увек излива и прави штету насељима поред реке, тако да је у плану њена регулација од границе са општином Косово Поље ка Батусу и Радеву“, рекао је Трајковић.

Почетак регулације корита реке Грачанке значајан је нарочито за  оне грађане чија су имања и домаћинства поред реке.

Повезани чланци

Back to top button