Општина Грачаница разменила 17 хектара општинске имовине за 18 ари приватне

Скупштина општине Грачаница усвојила је јуче „Одлуку о размени општинске непокретне имовине“ према којој Општина Грачаница размењује, односно даје Реџи Шоши скоро 17 хектара земље, а Шоши заузврат општини Грачаница уступа свој приватни пут површине око 18 ари, преносе српски медији.  

Одлука о размени општинске непокретне имовине претходно је усвојена и 15. јуна 2021. године на предлог бившег председника општине Грачаница Срђана Поповића. Како је јуче појаснио председавајући Скупштине општине Грачаница одлука је тада враћена на поновно одлучивање јер је тадашњи сазив локалне скупштине био у техничком мандату.

На предлог градоначелнице Грачанице, Љиљане Шубарић текст предлога је, не наводећи детаље, на јучерашњој седници локалног парламента прочитала директорка Одељења за планирање, урбанизам и заштиту животне средине, Александра Ђекић је

„Предлаже се да део катастарске парцеле у Грачаници у власништву општине Грачаница буде у размени са непокретном имовином са местом Равниште у Чаглавици која проглашена парцелом од јавног интереса“, рекла је Александра Ђекић.

Бивши градоначелник Грачанице, Бранимир Стојановић, објавио је на својој Фејсбук страници прву страну одлуке где се у члану 1 наводи да се одобрава „размена следеће општинске непокретне имовине“:

„ Део катастарске парцеле бр.4-0 КЗ Грачаница, површине 169597м2, врста коришћења парцеле-пољопривредно, тренутно коришћење парцеле – пашњак 3. класе власништво Општине Грачаница, са парцелом бр. 909-26 КЗ Чаглавица, површине 1844м2, врста коришћења парцеле-инфраструктура, тренутно коришћење парцеле-приватни пут, место звано РАВНИШТЕ ОКУЋНИЦА, власништво Rexhë Shoshi. Стојановић је објавио и копије плана размењених парцела и написао да је у питању “издаја”.

“Ако некоме још увек није јасно зашто је власт у Грачаници морала да буде овако бескичмена и послушна. Ево примера – Управо је поклоњено 17 хектара општинске земље за 18 ари! Ово је издаја нашег народа који овде живи! Само да више не причате о останку и опстанку! Срам вас било! Издаја!”, написао је Стојановић.

(Коссев – Медија центар Чаглавица)

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button