Вучић: Поред Србије КФОР и НАТО једина заштита Србима на КиМ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је задовољан што су се јединице специјалне полиције Росу повукле са административних прелаза Јариње и Брњак и што се одржао мир.

„Срби су задовољни што су се Росу повукле. Било је и данас напето и малтретирање наших људи, те склоните један камион, те други… Готово до краја рока су чекали, али напустили су прелазе. Видели сте одушевљење народа на Брњаку, Јарињу када су Росу напустиле север, где није требало ни да долазе“, рекао је Вучић.

Вучић је додао да су, поред државе Србије, Кфор и НАТО снаге једина стварна заштита Срба на северу Косова и Метохије.

Председник Србије је за ТВ Прву истакао да за Београд нема лаког споразума, јер не постоји ништа што је за нас лако, будући да, реално, од 1999. немамо фактичко присуство на Косову и Метохији.

„Имали смо погром 2004. године, када смо ћутали, сакрили се испод стола док су нам рушили цркве и манастире, а наше руководство се свађало ко је крив. Прогласили су независност 2008. коју је признало 90 најмоћнијих земаља запада. Од тада се трудимо да држимо нос, ако не можемо уста, изнад воде, да чувамо мир, стабилност и безбедност за наше људе на Косову и Метохији“, рекао је Вучић.

Вучић је додао да су, поред државе Србије, Кфор и НАТО снаге једина стварна заштита Срба на северу КиМ.

На констатацију новинара у Дубаију да Срби нису имали превише користи и заштите од стране Кфора на КиМ, Вучић је рекао да Срби не воле превише Кфор због НАТО бомбардовања, али да је то једина заштита за њих.

„Уз то што знају да ће ако крене неки озбиљнији напад на Србе реаговати Србија, једина стварна заштита у свом тренутку јесте Кфор и НАТО снаге, били су раније и Руси па су се повукли 2000. године, и колико је могуће (Кфор и НАТО) коректно обављају свој посао“, навео је Вучић, а пренео Танјуг.

(извор: Танјуг)

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button