Вучић: Двојица Срба нису била ни 500 метара близу извора у Дечану

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да има податке из Дечана да су две особе у возилу новосадских таблица били у тој општини, али да нису били ни 500 метара близу изворишта воде.

Он је то рекао коментаришући најновије изјаве представника Приштине да су пре масовног тровања у Дечанима примећена „два сумњива Србина“.

„Када све то чујете не можете да увежете како је некоме све то пало на памет. Па онда видите да пишу да Курти не жури са дијалогом јер чека промену власти у Београду. Када погледате све то јасно вам је шта се дешава и колико је тешка и незавидна политичка позиција Србије“, рекао је Вучић.

Он је казао и да је приметно да се сви у региону наоружавају, и поменуо да Албанија купује „барјактаре“, а да Турска и САД достављају значајна возила и опрему Косову.

„То нам није претња али указује да је потребно да имамо високу дозу обазривости и прецизно делујемо у будућности“, рекао је Вучић.

Додао је да је јутрос у генералштабу анализирана ситуација у земљи и региону и истакао да није у потпуности задовољан иако је снага Војске неупоредиво боља него пре 10 година.

„Увек ћу да се борим за више и захтевам спремност, али имамо довољну силу да узвратимо на било каквог агресора. Није лака позиција“, рекао је Вучић.

Говорећи о изградњи здравствених центара у Грачаници и Косовској Митровици, Вучић је рекао да је за Грачаницу пројекат завршен пре недељу дана, а да се чека завршетак пројекта за Косовску Митровицу.

Како је истакао, њихова изградња биће значајна не само за та два места већ и за све Србе који живе на северу Косова, пренео је Танјуг.

(извор: Танјуг)

Повезани чланци

Back to top button