Водовод: Због велике потрошње рестрикције воде од 8 до 16 часова

Регионална компанија за водоснабдевање у Приштини донела је одлуку о рестрикцијама воде у појединим местима општине Грачаница. Одлука се спроводи већ пар дана а вода се искључује у периоду од 8 до 16 часова за  Лапље Село и Преоце како би мештани Бадовца, Сушице и Грачанице, у једном делу дана били снабдевени водом, наводи се у саопштењу,

Регионална компанија водовода из Приштине је и у претходном периоду примењивала додатне рестрикције које су условиле проблеме са водоснабдевања у свим местима општине Грачаница .

«Свакодневно се смо на терену и проверавамо стање водоснабдевања, радимо све што је у нашој моћи, и вршимо консултације са представницима комапније која није општинска већ регионална, водовод је под ингеренцијом Регионалне водоводне комапније, а не под ингеренцијом Општине. Моле се грађани за разумевање због тренутну ситуацију са водоснабдевањем», наводи се у саопштењу.

Високе температуре које последњих дана достижу и до 39 степени условиле су већу потрошње воде, због чега су делови Бадовца, Сушице и Грачанице без воде по пар сати у току дана.

Повезани чланци

Back to top button