Вода у Митровици није затрована

Менаџер фабрике за прераду воде „Шипол“ у Митровици Бахри Хамза је изјавио да грађани општина Северна и Јужна Митровица, Звечан и Србица не треба да брину због исправности воде за пиће јер су сумње о могућем тровању воде у овом регуону нетачне и неистините.

Како је Хамза изјавио за Косовапрес, квалитет воде за пиће испуњава стандарде на шта указују сви релевантни параметри.

„На професионалан и аргументован начин одбацујемо све сумње у вези са загађењем воде у Митровици. Ситуација са пијаћом водом у региону Митровице је стабилна. Квалитет воде задовољава стандарде и сви параметри иду томе у прилог. То значи да сва количина воде која се пречишћава и пушта у дистрибуцију подлеже процедурама контроле “, рекао је Хамза.

Додао је да је  било случајева када су злонамерне гласине о загађеној води кружиле, али да је касније утврђено да су такве информације неистините и да су више коришћене у корист приватних компанија и предузећа која се баве водом.

Хамза је апеловао на грађане да не брину због воде за пиће јер фабрика воде спроводи све неопходне мере безбедности.

Гласине о неисправној води за пиће почеле су да круже након случаја тровања у Дечанима и пошто је наводно у митровачкој болници регистровано неколико случајева тровања. Из исте установе је касније саопштено да су у питању друге болести које се не доводе у везу са тровањем.

(извор: Косовапрес)

Повезани чланци

Back to top button