Више од 40 домаћинстава у ужем центру Грачанице без струје од Божића

Због хаварије на електро мрежи, насеље око пословног центра у Грачанице већ десет дана јe без струје или је има само по једној фази. Огорчени грађани за уторак најављују протест.

Како је за потал Ризница потврдио Мирослав Арсић, више од 40 домаћинства је због прекида у подземном каблу од 8. јануара без струје. Проблем су пријављивали и полицији и представницима општине али узалуд.

„И из општине и из полиције су звали КЕДС и они су им као и нама само обећавали да ће проблем бити решен сутра. То сутра траје више до 10 дана“, каже Арсић који је власник мотела, ресторана и месаре.

Тврди да због овога трпи огромну штету.

„Све уређаје које имам раде само на трофазну струју, то су хладњаче, фрижидери, агрегати који стално раде. Имам много меса у радњи, не смем да ризикујем да се оно поквари“, прича Арсић.

У овом делу Грачанице бројна су домаћинства која се монофазно напајају струјом, што значи да су без електричне енергије 10 дана.

„Има међу нама и породице са малом децом, старачких домаћинстава, замислите по овом минусу да је неко 10 дана без струје“ каже Александар Тодоровић.

Наглашава да је велика одговорност за овај проблем управо на КЕДС-у.

„Ми разумемо да су биле поплаве и да су екипе на терену, али не могу да разумем да КЕДС не може ваздушном линијом да премости подземни кабал од двадесетак метара. Дакле, они треба само да прикључе наше насеље на бандеру преко пута, па кад буде лепо време нека решавају проблем са подземним каблом“, рекао је Тодоровић.

За мешане овог дела Грачанице овакво стање је неиздрживо.

„Нека има фаза, некад је нема. Уређаји не могу ни да раде јер је напон толико слаб да се бојимо да ће сви апарати у кући да нам се покваре“, каже Зорица Тодоровић.  

Како Ризница сазнаје, мирни протести мештана овог дела Грачанице највероватније ће бити одржани сутра пре подне.

И. Миљковић

Повезани чланци

Back to top button