Велика Хоча: Опљачкане две продавнице

Продавнице мешовите робе у власништву Бојана Павловића и Душана Лукића у Великој Хочи обијене су током ноћи и из њих су однети мешовита роба и новац, јавила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Оба продајна објекта била су мета пљачкаша и крајем јуна ове године, али ни тада као ни сада Косовска полиција није адекватно реаговала нити су починиоци ухваћени.

Како су у продавницама инсталиране камере, власници продавница пљачку су приметили у време њеног извршења и о томе је правовремено обавештена полиција. Међутим, починиоци нису ухваћени, а након увиђаја, власници продавница нису добили копију записника.

Пљачком и обијањем продавница директно се угрожава егзистенција и опстанак у Великој Хочи те овакви инциденти имају шире последице на живот српског народа у овој средини.

Некажњавање злочина уноси додатни немир и страх међу српски народ у покрајини, посебно у Метохији и шаље поруку да за њих нема мира ни правде.

Канцеларија за Косово и Метохију инсистира да се починиоци приведу правди, посебно с обзиром на чињеницу да постоје видео записи као доказ и нема оправдања да се овај злочин не расветли.

Повезани чланци

Back to top button