Vavedenje praznik i slava Lipljana

Svetom arhijerejskom liturgijom i rezanjem slavskog kolača danas je u Lipljanu obeležen praznik Vavedenje Presvete Bogooidice, koji se u proslavlja kao crkvena i opštinska slava.

Obeležavanju crkvene i opštinske slave prisustvovali su pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Ivan Vujuć, predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić i ostali predstavnici lokalne vlasti.

„Srećna sam što sam danas u Lipljanu gde SPC i vernici obeležavaju praznik Vavedenja Presvete Bogorodice. Lipljancima čestitam ovaj veliki praznik uz želju da donese ljubav, mir, razumevanje i poštovanje među ljudima. Čuvajmo naše svetinje, čuvajmo i poštujmo našu tradiciju, jer samo tako možemo da ostanemo i opstanemo na ovom prostoru“, poručila je gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Ivan Vujić takođe je čestitao praznik.

„Naša vera, naša kultura i tradicija su izvor naše snage i njima možemo da zahvalimo što opstajemo tako dugo na ovom prostoru. Kancelarija za KiM je prisutna ovde, svakog dana smo sa našim ljudima i pokušavamo da rešavamo probleme koje imaju. Radujem se što sam danas ovde i što sam imao priliku da razgovaram sa njima“, rekao je Vujić.

Svetu arhijerejsku liturgiju u hramu posvećenom Vavedenju Presvete Bogorodice u Lipljanu služio je vladika raško-prizrenski Teodosije koji je u besedi narod pozvao da opstane na Hristovom putu.

Liturgije je prisustvovao veliki broj vernika iz Lipljana i okoline.

Povezani članci

Back to top button