Ускоро асфалтирање улица у Сушици

Циљ локалне самоуправе је да асфалт стигне до сваког домаћинства, поручила је председница општине Грачаница Љиљана Шубарић која је данас обишла Сушицу где су у току припремни радови на асфалтирању улица у дужини од преко 400 метара.

У Сушици надомак Грачанице пре два дана су почели припремни радови на асфалтирању три улице. Обилазећи радове, председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић је нагласила да ће локална самоуправа наставити са улагањима у путну инфраструктуру све док асфалт не стигне до сваке куће.

„Овде нећемо стати, већ ћемо наставити са улагањима у путну инфраструктуру у читавој општини Грачаница, јер за ту намену у овој години имамо 350.000 евра“, рекла је Шубарић.

Фото: Општина Грачаница – информативна служба

Председница општине Грачаница разговарала је са мештанима Сушице о њиховим потребама и захтевима.

У Сушици је у јулу ове године саниран и асфалтиран главни пут у дужини до 800 метара, а до краја године, уколико временски услови дозволе, асфалтираће се и улица која води према манастиру Св. Димитрија, рекла је директорка општинског одељења за урбанизам Александра Ђекић.

Представник Локалног савета Сушице Марко Симић напомиње да се у Сушицу није дуго улагало, али да је општина Грачаница на челу са председницом Шубарић променила ствари на боље.

„Ове године је у Сушици доста тога урађено, свесни смо да не може све одједном. Обавеза Локалног савета је да од институција тражи да се грађанима олакша живот. Сушица је мултиетничко село и најважније је да није било никакве подвојености, да се улаже подједнако, како где живе Албанци, тако и у местима где су Срби“, рекао је Симић.

Повезани чланци

Back to top button