Ухапшени држављани Русије биће протерани са Косова

Основно тужилаштво у Митровици наложило је протеривање руских држављана који су ухапшени претходног дана на Северу Косова, потврдили су из овог Тужилаштва за приштинске медије.

Наиме, Косовска полиција је у понедељак ухапсила четворо руских држављана – два мушкарца и две жене, у селу Јелакце у Лепосавићу, због нелегалног уласка на територију Косова, тј, доласка алтернативним путевима.

Они су спроведени у полицијску станицу и против њих је покренут поступак, док им је уједно одређено 48-часовно задржавање.

Међутим, данас је, како преноси Клан Косова, позивајући се на потврду тужилаштва, руским држављанима наложено протеривање.

„Против четворо притвореника је подигнута оптужница са казненим налогом због наведеног дела и наложено је њихово протеривање са Косова“, поручили су из овог тужилаштва.

Како је саопштено из амбасада Русије у Србији руски држављани су ушли су на Косово изнајмљеним возилом на путу до Новог Пазара, где су ишли да обиђу туристичке атракције, и то случајно, у складу са упутствима навигационог уређаја. Наглашава се да административна линија између покрајине Косово и Метохија и централне Србије на месту преласка на локалном путу није била под ничијом контролом.

(извор: Спутњик)

Повезани чланци

Back to top button