У потрази за несталим Бошком Младеновићем укључене КБС

Косовске безбедносне снаге (КБС) ангажовале су тимове за трагање и спасавање у операцији потраге за несталим Бошком Младеновићем из села Стража у општини Ново Брдо. Косовапрес јавља да се операција потраге и спасавања спроводи у координацији и сарадњи са Косовском полицијом, локалним становништвом и другим волонтерима.

Ни после 13 дана од нестанка Бошка Младеновића из села Стажа у општини Ново Брдо нема ни трага ни гласа о деведесетдвогодишњаку који је у ноћи између 8. и 9. октобра изашао ван и више се није вратио. Потрагу за несталим старцем одмах су организовали родбина, комшије и мештани Страже, а после извесног времена укључила се и полиција.

Бошка нису могли да пронађу.

„Као да је у земљу пропао, претражили смо сваки ров и комплетну шуму око засеока Мали Камен, где је он живео и ништа нисмо могли да нађемо. Није то игла већ човек, није нам јасно шта је са њим могло да се догоди“, испричао је Горан Симијоновић из Страже који је са још тридесетак људи био у једној од група која је трагала за несталим старцем.

Нестанак Бошка Младеновића је већ сутрадан пријављен косовској полицији што је и потврдио портпарол ове службе за регион Гњилана Исмет Хашани који је тада и најавио полицијску акцију на терену у циљу потраге.

Нажалост, ни полиција а ни организована потрага од стане мештана нису дали резултате.

Горан Симијоновић је потврдио за Ризницу да Косовске безбедносне снаге уз помоћ паса трагача, још од уторка 19. октобра трагају за несталим старцем, али да се свака претрага терена завршава безуспешно.

Бошко Младеновић је са сином који је лошег менталног здравља живео у контејнеру јер им је пре неколико година кућа изгорела у пожару. Према изјавама чланова породице он је у ноћи између 8. и 9. октобра напустио контејнер и од тада му се губи сваки траг.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button