У Бриселу данас о енергетици

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак организоваће данас у Бриселу нову рунду дијалога на нивоу главних преговарача, потврдио је Танјугу портпарол ЕУ Петер Стано, преноси РТС.

Петер Стано је изјавио да ће фокус разговора бити на финализацији мапе пута која би требало да олакша примену договора о енергетици из 2013. и 2015. године.

„Разговараће се и о другим питањима, укљућујући и припреме за следећи састанак дијалога на високом политичком нивоу“, објаснио је Стано.

У дипломатским изворима у Бриселу кажу да су Београд и Приштина готово финализовали договор о примени споразума о енергетици, а да су и преговори о декларацији о несталим особама у завршној фази.

Званичници ЕУ најавили су и да пре летње паузе очекују да ће се у Бриселу одржати још једна рунда дијалога Београда и Приштине на највишем нивоу.

Председник Александра Вучић и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти тада би могли да потврде евентуални договор о енергетици и несталима, постигнут на нивоу главних преговарача.

(извор: РТС)

Повезани чланци

Back to top button