У Бањској код Вучитрна обележен празник Светог Николе

У Цркви Светог Николе у Бањској код Вучитрна, данас је светом литургијом у присуству верника обележен празник Пренос моштију светог оца Николаја.

Председник Српске листе и министар за заједнице и повратак Горан Ракић, представницима Канцеларије за КиМ, шеф посланичког клуба Српске листе Игор Симић и начелник Косовског округа Срђан Поповић и представници општине Вучитрн присуствовали су свечаној литургији.

”Светиње су одувек биле место сабрања српског народа, тако ће бити и убудуће. Наша је обавеза да чувамо веру и традицију јер једино тако можемо сачувати наш идентитет. Ја сам обећао да ћемо помоћи Бањску и Гојбуљу на различите начине, а једно од тих обећања се полако реализује. Радови на парохијској сали у порти ове цркве, коју финансира Министарство за заједнице и повратак су при крају и ми ћемо је врло брзо предати на коришћење”, рекао је Ракић.

Додао је да свако улагање у цркву ојачава темеље српског народа на овим просторима и да ће се увек залагати да се црква и црквени објекти обнављају и помажу.

Празнику су присуствовали и представници словенског контигента КФОР-а.

Повезани чланци

Back to top button