Тродневна жалост у Тетову

У Тетову као и на територији читаве општине проглашена је тродневна жалост после несреће која је задесила овај град. Услед пожара који је после експлозије избио у ковид болници на десетине људи је изгубило животе док их је неколико повређено.  

Градоначелница Теута Арифи позвала је надлежне институције Северне Македоније да истраже трагедију и додала да ће та локална самоуправа финансијски помоћи породицама које су у пожару изгубиле неког од својих чланова.

„У земљи је било више модуларних болница, оне су пратиле процедуре и Општина Тетова се, као и увек, придржавала тих процедура. Шта год да кажемо, спекулисали бисмо и сви треба да будемо опрезни како породицама пострадалих не бисмо нанели још више бола. Уверена сам да ће институције сагледати све трагове како би пронашли разлоге, узроке, будући да су последице толико велике да се морају пронаћи узроци целе ове трагедије “, рекла је Арифи.

Градоначелница Тетова је рекла  да ће фонд за хитне случајеве општине Тетово пружити финансијску помоћ свим породицама које су погођене трагедијом.

После синоћне несреће још увек се ради на идентификацији жртава. ТВ Сител преноси изјаву председника Северне Македоније Стеве Пендаровског који је обишао место несреће и рекао да нема индиција да је пожар у болници подметнут.

(извор: агенције)

Повезани чланци

Back to top button