Trandafilova i Hadžiu o radu Specijalizovanih veća

Kosovska ministarka pravde Aljbuljena Hadžiu sastala se danas u Prištini sa šeficom Specijalizovanih veća suda u Hagu Ekaterinom Trendafilovom.

Hadžiu i Trandafilova su, kako se navodi u saopštenju Ministarstva pravde , razgovarale o radu Specijalizovanih veća njihovim nadležnostima, pravima stranaka u postupku, ulozi zaštitnika građana i međuinstitucionalnoj saradnji.

Trendafilova je otkazala je za juče najavljenu posetu Gnjilanu, posle protesta koji uoči njenog odlaska najavila Socijaldemokratska partija.

U intervjuu koji je dala za srpske medije predsednica specijalizovanih veća suda u Hagu govorila je o početku procesa protiv bivših čelnika terorističke OVK.

Rekla da se nada da će suđenje Tačiju i ostalima uskoro početi naglasivši da je reč o obimnom predmetu na kome sudije rade veoma intenzivno.

„Ovo je veoma obiman slučaj, jer imamo četvoricu optuženih – Tačija, Veseljija, Krasnićija i Seljimija. Postoji preko milion stranica materijala za svedočanstvo. Sudije intenzivno rade i videćemo – nadamo se da će se to uskoro desiti”, rekla je Trendafilova u intervju koji je dala RTS-u.

Povezani članci

Back to top button