Током викенда без нових случајева заразе, на снази нове анти-ковид мере

Стање са епидемијом коронавируса на територији Општине Грачаница се полако стабилизује што потврђује податак да током викенда није било ни једног новог случаја заразе. Истовремено из Кризног штаба саопштене су нове – ублажене анти ковид мере које су од данас ступиле на снагу.

Током викенда на територији општине Грачаница није било инфицираних особа корона вирусом док се на хоспитализацији на Инфективном одељењу болнице у Лапљем Селу тренутно налази 14 пацијента.

Нове анти ковид мере предвиђају отварање угоститељских објеката док се кретање грађана ограничава од 22:30 до пет часова ујутру. Локали и радње за припремање хране али и остали гастрономски објекти моћи ће да раде уз присуство четири особе на 10 квадратних метара.

Од данас је дозвољен рад и великих тржних центара у Општини Грачаница у складу са упутствима која предвиђају да једна особа може бити присутан на у простору од 8 квадратних метара. Трговци су такође у обавези да при улазу у објекат назначе колико максимално потрошача може да буде унутра.

Забрана окупљања са великим ризиком од ширења зараза и даље је на снази тако да се и даље неће моћи организовати састанци, семинари и тренинзи са више од 30 људи у групи.

Како је назначено дозвољен су сахране само уз учешће уже породице, не више од 30 људи.

Јавне и приватне институције свих нивоа образовања настављају са наставом у својим објектима али је истовремено свим јавним и приватним институцијама свих нивоа образовања забрањено организовање ваннаставних активности, као што су екскурзије, групне шетње, забаве наставног особља или ученика.

Повезани чланци

Back to top button