Ракић и Суњогу о актуелним темама

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић састао се данас са шефом Канцеларије Европске уније – Специјалним представником ЕУ Канцеларије на Косову Томашом Суњогуом.

Ракић и Суњогу су разговарали о развојном фонду за Север Косова, тренутној безбедносној и политичкој ситуацији, пресуди Ивану Тодосијевићу и пандемији Ковид-19.

Током састанка сагласили су се да су инвестиције један од најбитнијих чинилаца за боље услове живота и да је веома значајно што ће Европска унија наставити са улагањима на Северу Косову.

Ракић је нагласио да је незадовољан безбедносном ситуацијом на Косову јер велики број етнички мотивисаних напада иде у прилог томе да су институције које морају да гарантују безбедност свима у неком делу свог посла заказале.  Још је и рекао да међународне организације и институције морају снажније да подигну глас против оваквих инцидената у циљу њиховог сузбијања.

По питању пресуде Ивану Тодосијевићу, којом је осуђен на две године затвора, Ракић је током разговора са шефом Канцеларије ЕУ на Косову, нагласио да је она потпуно неправедна. Двојица званичника су се сагласила да је ситуација са пандемијом ковид 19 веома компликована и да треба поштовати препоруке струке.

Повезани чланци

Back to top button