Свечана академија општине Грачаница: Бољи живот грађана приоритет локалне власти

Свечаном академијом, доделом признања заслужним појединцима и организацијама и пригодним културним програмом, у присуству многобројних гостију, обележен  је Дан општине Грачаница.

Присутни су били представници СПЦ, многобројни гости и делегације из Новог Сада, Суботице, Београда, многих институција и политичких представника, предвођених председником Српске листе и министром за заједнице и повратак Гораном Ракићем, а испред Канцеларије за КиМ присутан је био помоћник директора Иван Вујић.

У име СПЦ, Дан општине Грачаница и празник Мала Госпојина представницима општине и грађанима честитао је секретар епархије рашко-призренске Саша Митровић, који је том приликом пренео благослов владике Теодосија.

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић, обраћајући се окупљенима, истакла је да је локално руководство у протеклих годину дана, свесно својих приоритета и потенцијала, а захваљујући добром планирању, успело да грађанима побољша квалитет живота.

Фото: Општина Грачаница

„Данас имамо нови Средњошколски центар, имамо нову модерну школу у Сувом Долу и модернизована спортска игралишта и прилазе у највећим матичним школама, које смо и опремили спортском опремом. Стална подршка здравственом систему такође није изостала. Наш приоритет је да унапредимо услове за рад наших здравствених радника и омогућимо пружање квалитетне здравствене заштите нашим грађанима. Унапређење инфраструктуре је такође наш приоритет. На територији општине Грачаница готово да не постоји стамбено насеље где и једна улица  није асфалтирана, а недавно усвојен трогодишњи стамбени план је од виталне важности за стамбено збрињавање породица, опредељених да овде остану и опстану“, истакала је, између осталог, Шубарић.

Додала је да се радило и на економском јачању жена, помагало пољопривредницима и додала да је добробит грађана највећи приоритет.

„Верујем да ћемо и у овим тешким временима, пуног бројних искушења сви заједно, имати довољно снаге, енергије и ентузијазма, да нашу Грачаницу учинимо онаквом какву је сви ми грађани заслужујемо. Показали смо да имамо довољно, воље, знања и енергије да планове преточимо у дела. Уверена сам да ћемо на основу свега претходног и водећи рачуна о значају Грачанице, визије претворити у стварност. Све што смо до сад урадили, наставићемо истим, а и јачим темпом, да наша Грачаница буде економски снажнија, политички јединствена, да свака индивидуа буде остварена. Да Грачаница буде место у које се много више долази него одлази. Јачањем наше Грачанице, имаћемо и јаку Заједницу српских општина“, рекла је председница Шубарић.

Приказан је документарни филм „Ново лице Грачанице“ након чега је уследила додела признања заслужним организацијама и појединцима.

Фото: Општина Грачаница

„Верујем да ћемо и у овим тешким временима, пуног бројних искушења сви заједно, имати довољно снаге, енергије и ентузијазма, да нашу Грачаницу учинимо онаквом какву је сви ми грађани заслужујемо. Показали смо да имамо довољно, воље, знања и енергије да планове преточимо у дела. Уверена сам да ћемо на основу свега претходног и водећи рачуна о значају Грачанице, визије претворити у стварност. Све што смо до сад урадили, наставићемо истим, а и јачим темпом, да наша Грачаница буде економски снажнија, политички јединствена, да свака индивидуа буде остварена. Да Грачаница буде место у које се много више долази него одлази. Јачањем наше Грачанице, имаћемо и јаку Заједницу српских општина“, казала је председница Шубарић.

За изузетан допринос култури признање су добили Школа балета из Грачанице, а за допринос развоју здравства гинеколог болнице у Грачаници Милан Ђорђевић, за допринос развоју привреде признање је додељено предузетнику Храниславу Перенићу из Добротина, док је за дугогодишњу институционалну подршку кроз разне пројекте признање уручено министру за заједнице и повратак Горану Ракићу, као и потпредседнику Српске листе Милану Радоичићу, коју је примио представник листе Игор Симић.

У културном делу академије наступили су ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“, млада солисткиња Хелена Поповић и ансамбл „Венац“.

(Општина Грачаница)

Повезани чланци

Back to top button