Štrpce: Skup podrške Srbima sa Severa

Građani Štrca okupljeni u velikom broju izrazili su protest i nezadovoljstvo zbog represije prištinskih vlasti i celokupne situacije na Severu Kosova kojom se teži iseljavanje Srba sa ovih prostora.

Predsednik ove opštine Dalibor Jevtić rekao je da njegovi sunarodnici više neće trpeti nikakav vid nasilja.

”Borićemo se demokratski i na miran način, koliko god nas Kurti predstavljao kao kriminalce i ne znam kako nas još i ne naziva. Mora da zna da imamo snagu ogledanu u jedinstvu i zato svaki Srbin koji živi južno ili severno, mora da digne svoj glas protiv zuluma, nasilja i protiv svega onoga što danas aktuelna Vlada Kosova radi. Želimo samo da budemo svoj na svome i da ostanemo i opstanemo ovde, nikog ne ugrožavajući”, rekao je  Jevtić.

Jevtić je poslao poruku mira, jedinstva ali i podrške sunarodnicima na severu koji se suočavaju sa velikim pritiscima.

Student Pravnog Fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, Magdalena Račićević je postavila pitanje svim relevantnim faktorima na Kosovu, zašto Srbi smetaju?

”Ne postoje reči koje mogu dovoljno da opišu sve ono što osećamo zbog svega što se poslednjih meseci dešava. I pitamo se zašto? Zašto smetamo, zašto žele da nas proteraju sa naših vekovnih ognjišta? Samo zato što smo Srbi? Kao neko ko studira u Kosovskoj Mitrovici želim da poručim odavde, iz našeg Štrpca, punu podršku našim sunarodnicima na severu Kosmeta. Znam da trpe veliku nepravdu i pritiske. Znam i saosećam se sa njima jer smo i mi ovde prolazili i prolazimo i pritiske i napade i razne nepravde.

Na skupu je iskazano poverenje državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću.

Povezani članci

Povezano
Close
Back to top button