Štrpce: Građani nezadovoljni jer ne mogu da seku privatnu šumu

Nezadovoljni građani Štrpca protestovali su povodom neizdavanja dozvola za markiranje i seču drva za ogrev u zgradi tamošnje opštine.

Pre dolaska u lokalnu samoupravu građani su u kancelariji NP „Šar-planina“ na Brezovici pokušali da dobiju odgovor zbog čega im se ne dozvoljava seča šume u privatnom posedu ali im se niko od nadležnih nije obratio.

Predsednik opštine Dalibor Jevtić uputio je nedavno dopis ministru za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine u kome zahteva izdavanje dozvole za sanitarnu seču šuma u zoni Nacionalnog parka, međutim, kako je saopšteno, ni posle gotovo dva meseca,nije dobijen nikakav odgovor.

„Predsednik opšine Štrpce je, i u ovom slučaju,u potpunosti saglasan sa građanima po pitanju njihovog nezadovoljstva i deli mišljenje da je apsolutno nedopustivo ovakvo neodgovorno ponašanje centralnih vlasti i pomenutog ministra, posebno jer smo svi svesni da su hladni dani praktično na pragu, a da su zime u našoj opštini, koja se nalazi na samoj planini duge i teške“, navedeno je u saopštenju.  

Napomenuto je da će opštinsko rukovodstvo, zajedno sa meštanima, ponovo poslati zahtev nadležnom

Ministarstvu da građanima što pre omogući da se snadbeju ogrevnim drvetom te da će uz zahtev priložiti potpisanu peticiju od strane vlasnika privatnih šumskih poseda u zoni Nacionalnog parka.

„Ponovo apelujemo na Ministarstvo zaštite životne sredine i prostornog planiranja i na ministra na čelu ovog Ministarstva, da se opštini Štrpce pod hitno omogući sanitarna seča šuma i snabdevanje meštana ogrevnim drvetom“, navedeno je u saopštenju.

Povezani članci

Back to top button