Српска солидарност и даље помаже децу Косова и Метохије

Хуманитарнa оргнизацијa „Српска солидарност“ поред помоћи коју усмерава ка јужној српској покрајини има за циљ да што више Срба из централне Србије и дијаспоре обиђу Косово и Метохију, каже њен оснивач Бранко Антић.

„До сада смо спровели 24 ходочасно-хуманитарних путовања, приликом којих су посетиоци обишли сваки део Косова и Метохије од севера Косова, централног дела, Косовског Поморавља, Сиринићке, Средачке жупе и Метохије. На тим путовањима  спровели смо и реализовали многобројне хуманитарне акције, дружили се са нашим народом, обилазили светиње и споменике страдалима за време НАТО агресије и погромима од стране Албанаца и том приликом полагали венце на спомен обележја“, рекао је Антић.  

На последњем путовању симболично је регистрован хиљадити путник. Антић је мишљења да сваки Србин треба бар једном годишње да дође на Косово и Метохију и покаже нашем народу на Косову и Метохији да нису сами.

„Свако ко жели да се прикључи овом пројекту добро је дошао. Током последњег путовању подељен је део од 1 200 комплета школског прибора деци у Ораховцу, Великој Холи и у општини Клина. Други део помоћи биће накнадно подељен као и стипендије за децу из општине Клина. Биће подељен и део новца за преосталих 100 малишана и студената који требају у септембру да иду на море.

Хуманитарна организација Српска солидарност од  јула 2018. спроводи пројекат бесплатног путовања – обиласка Косова и Метохије уз помоћ канцеларије за Косово и Метохију и људи добре воље.

Повезани чланци

Back to top button