Састанак Вучић са Србима са севера

У Рашки се у присуству медија одржава састанак председника Србије Александра Вучића и представника Срба на Косову и Метохији .

Вучић је рекао да је спреман да саслуша Србе, и да ће на крају одговорити на све што имају да кажу.

Истакао је да жели да покуша да постигну договор шта нам је у наредном периоду чинити.

„Саслушаћу вас колико буде потребно, одговорићу на све“, казао је Вучић.

Горан Ракић шеф Српске Листе рекао је да је тражио да медији буду присутни, и то сви, опозициони и позициони, како би се чула истина, чуло од људи који су јутрос нападнути и на оних на које је пуцано.

„Не могу да разумем пуцање на голоруки народ“, истакао је Ракић.

Представници Срба поручили су да се ситуација на Косову и Метохији више не може издржати и затражили помоћ државног руководства.

„Албанци нас тероришу. После 2012. године, ово је био највећи сукоб, деца нису знала где су им родитељи, а родитељи где су им деца. Немојте да дозволите да нас туку“, поручили су Срби на састанку.

Представници Срба из Звечана, Лепосавића, Зубиног Потока и других места пренели су да не могу више да трпе терор Приштине, скренули пажњу да су дошли да хапсе такозване шверцере са дугим цевима и бојевом муницијом и запитали се шта је следеће.

“ Ако хоћете да нас заштитите молим вас за то, ако не сами ћемо, сатерани смо до краја“, рекао је један од представника Срба Вучићу, који је уједно и врховни командант Војске Србије.

Они су пренели Вучићу, представницима војске Србије, министрима војске и полиције Небојши Стефановићу и Александру Вулину, као и директору Канцеларије за КИМ Петру Петковићу, да желе да наставе да живе на КИМ, али да ће, уколико Србија не стоји иза њих сами да се одбране „како могу и умеју“.

„Да ли нашу децу и нас треба да бранимо сами или ћете ви стати иза нас. Они свакодневно покушавају да изазову проблем, не можемо ово више да трпимо. Желимо да истрајемо овде заједно, ове притиске не можемо да издржимо. Нисам спреман да водим голорук народ на …. цеви. Можете ли да нам помогнете јер на овај начин нама нема живота“, рекао је један од Срба са севера КиМ.

„Да ли ћемо сахрањивати браћу као 1999.“ – питала је председника Србије сестра Срећка Софронијевића који је данас рањен у акцији РОСУ и Полиције Косова.

(извор: Спутњик)

Повезани чланци

Back to top button