Састанак Вућић – Курти у Бриселу половином маја

Српски председник Александар Вућић и Аљбин Курти састаће се у Бриселу половином наредног месеца, открива Политика.

Председник Србије Александар Вучић боравиће у понедељак 26. априла у радној посети седишту ЕУ. Том приликом неће бити одржан састнак Вучића и премијера привремених косовских институција Аљбина Куртија, о чему су претходних дана спекулисали поједини приштински медији.

Како политика сазнаје састанак председника Србије и Куртија очекује се средином маја у Бриселу. О томе је председник Србије говорио и прошле недеље, најављујући да га у наредних месец дана очекују две посете седишту ЕУ.

Са друге стране, предстојећа посета Бриселу у понедељак биће билатералног карактера. Циљ разговора Александра Вучића и највиших званичника ЕУ биће убрзање евроинтеграција Србије, а председник Србије у Брисел долази на позив шефа дипломатије Европске уније Ђузепа Бореља који ће тим поводом оргаизовати радни ручак за највишу делегацију из Београда.

Претходно ће се председник Вучић састати са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, а планиран је и састанак са комесаром за проширење Оливером Вархељијем.

(извор: Политика)

Повезани чланци

Back to top button