Сајам образовања „Дођи и информиши се“ за лакши избор факутлета и будућег занимања

Ученици завршних разреда средњих школа са територије општине Грачаница могли су се, у оквиру Сајма образовања који је одражан данас у спортском центру у Лапљем Селу,  упознати са предностима и понудама факултета, различитих струка али и савременим наставним средствима како би лакше изабрали своје занимање у будућности. 

Председница општине Грачаница Љиљана Шубарић отворила је пети сајам образовања који се ове године одржава под слоганом „Дођи и информиши се“.  Будућим бруцошима и академским грађанима она је поручила да пажљиво и мудро бирају своја будућа занимања.

„Образовање није само усвајање одређених знања и вештина, образовање, пре свега, подразумева усвајање и поштовање моралних начела и принципа. За особу која је у својој струци успешна и која је истовремено спремна да се залаже и да брани сопствене моралне принципе и норме, можемо тврдити да је образована. Све остало спада у домен едукације, која искључује моралну и духовну категорију“, нагласила је Шубарић.

Присутнима се обратио и проректор за научно-истраживачки рад Универзитета у Приштини са седиштем у Косовској Митровици проф. др Јордан Радосављевић.

„Циљ овог догађаја, пре свега, је да средњошколцима пружи помоћ у доношењу једне од најважнијих одлука живота, а то је избор професије којом ће те се бавити јер ће те на тај начин трасирати свој животни пут. Универзитет је најважнаја и најзначајнија високошколска устаова и кључна установа за развој наше заједнице и друштва на принципима знања компетентости и иновација. Оно што је за вас посебно интересантно јесте да ове године вршимо упис на 37 студијских програма на основним академским студијама и на три студијска програма интегрисаних академских студија, са преко 1.600 места од чега се 1.163 места финансирају из буџета“, рекао је Радосављевић.

Повезани чланци

Back to top button