Рочиште у случају убиства Оливера Ивановића поново одложено

Испитивање сведока тужилаштва у процесу за помагање убиства Оливера Ивановића неће бити настављено ни сутра, како је то најављено на претходном рочишту, због мера владе уведених у међувремену како би се спречило ширење корона вируса, јавља РТС.

“Испитивање првих сведока почело је 30. Августа, а наставак је предвиђен био за 14 и 17 септембар. Због епидемијских мера, забране окупљања више од 20 особа на једном месту, И сутрашње рочиште неће бити одржано, а следеће није заказано”, рекла је адвокат Јована Филиповић, бранилац једног од оптужених за помагање у убиству.

За учешће у помагању убиства Оливера Ивановића оптужено је шест особа. Њих специјални тужилац у Приштини терети за низ кривичних дела која се односе на учешће или организовање криминалне групе, тешко убиство, злоупотребу службеног положаја или овлашћено и неовлашћено поседовање или контролу оружја.

На првом рочишту, три по године од убиства, у Основном суду у  Приштини  сведочили су таксисти Хаки Нимани и његов син Ветон, који су возили Оливера Ивановића и Часлав Илић.

За сада је за сведочење пријављено 28 особа.

Повезани чланци

Back to top button