Реаговања на одлуку општине Грачаница о замени земљишта

Грађанска удружења и иницијативе са севера, као и поједини политички представници из централне Србије огласили су се данас поводом јучерашње одлуке Скупштине опшине Грачаница којом се 17 хектара општинског земљишта додељује Албанцу Реџи Шоши у замени за 18 ари путног земљишта.

Грађанаске иницијативе са Севера Косова – ГИ „Српски опстанак“ и ГИ за Зубин Поток затражиле су хитно повлачење одлуке Скупштине Општине Грачаница, преноси Коссев.

„Јако нас је потресла вест о размени земљишта у размери 1:91 у општини Грачаница. Све ово и те како подсећа на мењање демографске слике у СО Штрпце у режији познатог двојца Братислав Николић — Далибор Јевтић. С обзиром на реаговање тужилаштва у тој општини, руководство СО Грачаница је употребило банално-софистицирану методу примопредаје земљишта на коме ће се вероватно наћи нека нова Маригона (елитно албанско насеље)“, поручили су из ових грађанских иницијатива.

Позвали су грађане да изврше притисак на Српску листу с циљем повлачења одлуке, јер ће у супротном, како наводе, моћи „слободно да пакују кофере јер ће њихов опстанак бити упитан“.

Прецизирају да „оваквих малверзација у прошлости има напретек“, уз назнаку да је у општини Северна Митровица 2018. године, извршена размена земљишта које се налази у трећој зони са Радошем Петровићем –  високопозиционираним чланом Српске листе.

„Тада му је додељено земљиште у првој зони са додатком од 55.000 евра који су исплатили господину Петровићу. Локалитети су познати као зграда Српске листе и Кафе Кнез“, поручили су из ових иницијајтиве уз поруку – „у коју год општину да загребете, видећете пустош и недела Српске листе која прете опстанку Срба на Косову и Метохији“.

Бивши функционер Српске радикалне странке и председник покрета Вера, нада Љубав Немања Шаровић написао је на свом твитер налогу да је за сваки добијени ар општина Грачаница дала, 92 ара општинског земљишта.

„Ево како Вучићева „Српска листа“ брани српске интересе и имовину“, написао је Шаровић.

Повезани чланци

Back to top button