Ракић: Ситуација данас напетија у односу на претходне дане

Министар за заједнице и повратак и председник Српске листе Горан Ракић, тврди да је ситуација на северу Косова данас напетија у односу на претходне дане. Ракић је позвао на уздржаност и гарантовао да Срби никога неће провоцирати, јавља Косовапрес.

Председник српске листе позвао је на формирање Заједнице српских општина јер, како је рекао, то представља решење за новонастале проблеме. Међународној заједници Ракић је упутио позив да пронађе решење за питање реципроцитета са регистарским таблицама.

„Ситуација је данас напетија него протеклих дана. Имамо ситуацију да су тројица Срба претучена од стране специјалних јединица Росу на Брњаку. Немам више информација, али ускоро ћу бити на лицу места и обавестићу јавност … Позивам све на уздржаност и мир и гарантујем да ће Срби бити уздржани и да никога неће провоцирати, али и позивам јединице РОСУ да не изазивају и не подстичу инциденте, а посебно да не туку људе без разлога … Позивам још једном међународну заједницу да што пре пронађе решење за ову нерешиву ситуацију …. Имамо ситуација у којој више од 3 хиљаде дана од потписивања бриселског споразума и Заједница српских општина још није формирано, док је у ствари ово удружење суштина овог проблема јер бисмо овим удружењем решили све проблеме ”, изјавио је Ракић.

(извор: Косовапрес)

Повезани чланци

Back to top button