Ракић и градоначелници представницима КФОР-а:  Полицијске базе изграђене на узурпираној имовини

Председник Српске листе Горан Ракић и градоначелници Северне Митровице, Звечана, Зубиног Потока и Лепосавића разговарали су са командантом КФОР-а, генерал-мајором Ференц Кајаријем и пуковником Мултинационалне бригаде Исток, командантом базе Бондстил Кристофером Самулским, о безбедносној ситуацији у овом делу Косова.

На другом по реду састанку у последња 20 дана представници Срба и међународних војних снага су констатовали да је безбедносна ситуација и даље нестабилна, саопштила је Ракићева служба за информисање.

Током разговора је посебно наглашено да су базе на северу Косова  изграђене нелегално од стране специјалних јединица косовске полиције на узурпираној приватнеој и општинској имовини општина Зубин Поток и Лепосавић.

“Нећемо дозволити никакве провокације нити од стране специјалних косовских јединица, нити од стране косовских безбедносних снага, јер се сваком њиховом једностраном акцијом угрожава мир и стабилност”, истакли су током састанка председник Српске листе и министар Горан Ракић и градоначелници северних општина.

 Минутом ћутања одана је почаст недавно преминулом припаднику мађарског контигента КФОР-a.

Повезани чланци

Back to top button