Ракић и Девенпорт подржавају наставак „Скопског процеса“

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић и шеф ОЕБС-а на Косову Мајкл Девенпорт разговарали су данас о наставку ”Скопског процеса”, безбедносној ситуацији у повратничким срединама, као и процесу повратка, саопштено је из овог министарства.

Ракић и Девенпорт су се сложили да се регионална иницијатива која је 2014. године склопљена у Скопљу – ”Скопски процес”, треба наставити, јер ће допринети решавању нагомиланих проблема у процесу повратка.

Оцењено је да би након смиривања пандемије Ковид-19, требало предузети прве кораке за наставак ове иницијативе и организовање сусрета делегација на високом политичком нивоу. Током састанка Ракић је посебан акценат ставио на безбедност у повратничким срединама, истакавши да је то један од главних предуслова успешног повратка.

”Живот без страха оних који су се вратили да ће им неко опљачкати имовину, напасти их или на било који други начин угрозити њихову безбедност је оно за шта се морамо сви залагати, како би имали резултате на побољшању безбедносне ситуације”, рекао је Ракић.

Министарство за заједнице и повратак и ОЕБС, наставиће са унапређењем сарадње и у будућем периоду, закључено је на крају састанка.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button