Ракић и Де Рио о повратку и ЗСО

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић састао се са новим амбасадором Италије на Косову Антонелом Де Риом и с њим разговарaо о свим важним питањима за српску и остале невећинске заједнице на Косову. 

Проблеми који су истакнути као приоритетни за решавање су хитно формирање Заједнице српских општина, поштовање права невећинских заједница када је у питању проценат запошљавања и решавање питања безбедности. 

„Проблем запошљавања и то што су српска и остале невећинске заједнице далеко од загарантованог процента треба бити решен јер и егзистенција заједница зависи од економског положаја. Верујем да би развој у области економије решио многа питања која су значајна за бољи живот свих“, рекао је Ракић. 

Нагласио је да дијалог нема алтернативу и да је формирање ЗСО од круцијалне важности за Србе, као и то да за формирање заједнице треба утицати на све факторе који коче овај процес. 

Амбасадору Де Риу Ракић је пренео да Министарство за заједнице и повратак има много проблема у једном од најважнијих процеса, а то је повратак те да се на све институције које су важне за повратак мора утицати како би се постигао помак.

Повезани чланци

Back to top button