Путеви на територији општине Грачаница проходни, у току ноћи престанак падавина

Сви главни и локални путеви на територији општине Грачаница су проходни и безбедни за саобраћај потврђено је из Општине Грачаница.

Директор Одељења за јавне услуге Владица Трајковић каже да су после снега који је претходне ноћи као и данас у подне падао јачим интензитетом сви путеви на територији општине Грачаница очишћени те да се саобраћај неометано одвија у свим правцима.

„Сви путеви су проходни, камиони су тренутно на терену посипају со и ризлу. Прати се ситуација на терену, ми по прогнозама метеоролога очекујемо престанак падавина у току вечери али наше екипе ће помно пратити ситуацију на терену“, рекао је кратко Трајковић.

Коловози су мокри и клизави због снега који се отапа па се возачима саветује опрезна вожња, да прилагоде брзину кретање условима на путу и држе прописно одстојање између возила при кретању у колони.

Фото: Ризница

У међувремену је Одељење инспекције Општине Грачаница апеловало на физичка и правна лица (институције, апотеке, пекаре, маркете и слично) да поштују обавезе и одговорност око чишћења снега и леда испред стамбених и пословних објеката, дворишта и другим прилазним површинама.

Уз напомену да ће комунална инспекција бити на терену истиче се да Општина Грачаница спроводи план којим уређује рад служби и да је спремна за зимско одржавање путeва.

Комунална инспекција подсећа на обавезу уклањања снега и леда испред кућа, стамбених зграда и локала, са степеништа, са сливника и кишних и канализационих отвора, затим на посипање површина сољу и ризлом и отресања снега са дрвећа.

Повезани чланци

Повезано
Close
Back to top button