ПУ„Наша радост“ из Ораховца: мањи број деце у односу на претходне године

Број деце уписане у Предшколску установу „Наша радост“ у Ораховцу и Великој Хочи, у односу на претходне две године, осетно је мањи.

Директорка Љиљана Радић потврђује да је ове године, на жалост, мање уписаних малишана.

„У односу на претходну годину, када смо имали 30. деце и то по петнаесторо у Великој Хочи и Ораховцу, сада их имамо 19,  у Великој Хочи 11 и у Ораховцу осам. У Ораховцу су деца распоређена у мешовитој групи узраста од две до пет и по година“, рекла је Радићева.

Као један од разлога мањег броја деце Радићева наводи ситуацију у вези са пандемијом коронавируса.

„Ми смо наш рад организовали према ковид режиму. У циљу заштите деце и особља које ради са њима организовали смо онлајн наставу. Направили смо вибер групу између васпитача и родитеља тако да деца свакодневно добијају задатке које код својих кућа реализују уз помоћ родитеља“, наглашава директорка.

Предшколска установа „Наша радост“ из Ораховца налази се у, за ову намену адаптираној кући, купљеној 2009. године у оквиру хуманитарне акције „Деца Београда – деци Косова“, коју је покренуло Удружење васпитача Београда.

Захваљујући донацијама и ангажовању Хуманитарне организације „Срби за Србе“ прикупљена су средства за адаптацију крова и замену столарије на објекту. Залагањем добротвора обданиште је убрзо опремљено љуљашкама, тобоганом и клацкалицама.

Недавно су, захваљујући ангажовању Канцеларије за Косово и Метохију, објекти у Ораховцу и Великој Хочи добили видео надзор.

И.М.  

Повезани чланци

Back to top button