Прва група деце са КиМ допутовала на Тару

Седмодневни боравак на Тари за две стотине деце са Косова и Метохије из социјално-угрожених породица организовала је Канцеларија за Косово и Метохију у сарадњи са Градом Београдом. Како је саопштено прва група малишана стигла је данас у одмаралиште.

Деца узраста од трећег до шестог разреда боравиће бесплатно у Дечијем одмаралишту „Митровац“ на Тари. Биће подељена у две групе због епидемиолошких мера, а прва група ђака је стигла данас, док ће друга на овој планини боравити недељу дана касније.

Фото: Канцеларија за КиМ

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију, Светлана Миладинов изјавила је да је за децу посебно значајно што ће боравити у природи.

„У време када се сви суочавамо са пандемијом коронавируса, важно је и за наше малишане да после периода изолације и ограниченог кретања проведу време у природи, са својим вршњацима. Канцеларија за Косово и Метохију ће и у будућности наставити да подржава све идеје и иницијативе које доприносе бољем животу и одрастању наших најмлађих, јер су они наша будућност“, додала је Миладинов.

Повезани чланци

Back to top button