Протест ветерана ОВК: Курти и његова влада обезвређују допринос ОВК

Ветерани Ослободилачке војске Косова (ОВК) протестовали су данас у Приштини незадовољни односом влада Аљбина Куртија према овој војној формацији и њеним припадницима.

Како је речено на протестима Влада је на челу са Куртијем и министрима обезвредила допринос и борбу ОВК за независно Косово.

„Косовске институције су изашле отворено ван националних вредности. Пре неког времена постојала је тенденција оптуживања лидера ОВК, од премијера Куртија, министарке спољњих послова Грвале – Шварц и сада министра унутрашњих послова Свећље“, наведено је у најави протеста.

Влади Аљбина Куртија замерају што је недавно ухапшен ветеран Фаик Фазлију који је касније ослобођен. Међутим, тим хапшењем оцењују, централне институције су урушиле националне вредности и заслуге ОВК.

На протесту који је одржан у центру Приштине, крај споменика Скендербегу, истакнуте су фотографије вођа ОВК и Хашима Тачија као и порука „Слобода има име“.

Ветерани ОВК су подсетили да су борци устали у најтежим временима , а да је УНМИК за све оптуживао само Албанце. Навели су да су сада оснивачу у Хагу иза решетака где им се суди за рат који су водили.

Понашање косовске владе и људи који су тренутно на водећим положајима је, како је су нагласили, недопустиво.

Протест је обезбеђивала полиција, а после сат времена окупљени су се мирно разишли.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button