Приштина: Завршен протест, ветерани ОВК поручили борићемо се против одлука Куртијеве владе као против Милошевића

Секретар Удружења ветерана Ослободилачке војске Косова (ОВК)  Фатон Кљинаку обратио се окупљеним учесници протеста који је одржан у згради Скупштине Косова.

Кљинаку је упутио критике посланицима који подржавају изузеће бораца ОВК из Нацрта закона о минималној заради на Косову устврдивши да ће верерани наставити притесте како би српечили доношење такве одлуке.

„ Ово данас је било упозорење,  а други пут им нећемо дозволити да уђу ни у Скупштину“, рекао је Клинаку.

Ветерани су током протеста нагласили да не могу да издржавају породице примањима од 180 евра, док, како је речено, посланици који изгласавају закон о минималним зарадама имају дебеле плате.

Демонстранти су позвани да се мирно разиђу, док је од посланика затражено да размисле, јер, како тврде ветерани ОВК „без рата и крви мученика данас не би било ни посланика ни институција“.

Ветерани ОВК протестовали су данас испред зграде Скупштине Косова због тога што они нису уврштени у предлог закона о  минималној заради о чему се изјашавају посланици косовског парламента. Како су раније јавили приштински медији на протестима је примећена и неколицина посланика Демократске партије Косова.

Посланику ПДК Хајдару Бећи један од ветерана је предао опоруку у којој је написано да не гласа за Закон о минималним зарадама јер ће се у супротном ветерани оружјем подићи против Куртијеве владе, као што су то раније учинили и против Милошевића.

(извор: Репортери)

Повезани чланци

Back to top button