Представници Срба са Лајчаком: ЗСО кључна ствар за косовске Србе

Успостављање Заједнице српских општина најважнија је и кључна ствар за косовске Србе, како би се све оно је што је њеним формирање договорено реализовало. Једино се на тај начин положај Срба на Косову може побољшати, поручили су данас министар за заједнице и повратак и председник Српске листе Горан Ракић и градоначелници општина са Севера Косова, Милан Радојевић, Зоран Тодић, Срђан Вуловић и Драгиша Миловић на састанку са Специјалним изаслаником Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

”Сва отворена питања између Срба и Албанаца морају се решавати дијалогом у Бриселу али и да се све договорено спроведе онако како је предвиђено споразумом Београда и Приштине, јер једино тако можемо да решавамо проблеме који стоје на путу бољег живота. Сви једнострани потези ће довести до дестабилизације ситуације на терену и довести у питање и остале споразуме који су договорени. Одувек смо били конструктиван партер у трасирању пута за бољу будућност, то исто очекујемо и од својих комшија са којима требамо да градимо заједнички суживот”, истакли су данас министар Ракић и градоначелници.

Током сусрета министра Ракића и градоначелника са Специјалног изасланика ЕУ за дијалог БГ и ПР разговарано је и о осталим актуелним проблемима који отежавају живот Срба на овим просторима, а казано је и да би боља економска ситуација могла да утиче на кључна питања када је у питању бољи положај. Такође је речено да инциденти који се дешавају у повратничким срединама морају одмах престати због тога што процес повратка стоји у месту, и то је веома лоше.

Састанку је данас, присуствовала је и заменица градоначелника Општине Северна Митровица, Адријана Хоџић.

Повезани чланци

Back to top button