Породице Перић и Величковић за два месеца добијају нове куће

Десеточлана породица Перић из општине Партеш требало би за два месеца да се усели у нову кућу. Радови на изградњи њиховог новог дома данас су након полагања камена темељца и званично започели.

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић, који је заједно са Душаном Перићем и градоначелником Партеша Драганом Петковићем положио камен темељац рекао је да је овај вид помоћи младим брачним паровима са више деце, као што је случај ове породице, приоритет за Министарство за заједнице и повратак.

”Циљ нам је да на овај начин покажемо да бринемо о онима који са својом децом планирају да остану на својим огњиштима. Њихова воља да стварају породице баш овде за нас је сатисфакција и уверење да на овај начин радимо праву ствар. Маја месеца, приликом посете општини Партеш смо овој породици обећали кућу, ево данас почињу радови на изградњи.”

Након полагања камена темељца за кућу Перића, министар Ракић је и у Ранилугу положио камен темаљац за изградњу дома за тројицу браће Величковић, који живе у стручевој кући.

Министар је у Ранилугу рекао да му је драго да ће изградњом нових кућа, стамбено збринути две породице. 

”Свака нова кућа је нова нада да ће на Косову бити што више породица које будућност планирају управо на овим просторима. Искрени њихови планови за останак за нас су обавеза да им за то и обезбедимо услове. Тројица браћа Величковић, нису имала услове за нормалан живот и та ситуација ће се врло скоро изградњом нове куће променити.”, рекао је Ракић.

Перићи су изразили захвалност за почетак изградње куће, али најсрећнији су били малишани које је министар обрадовао бициклима.

”Ово је велика срећа за нас, а видите колико су срећна и наша деца на поклонима. Министар им је испунио жеље. Захвалност је нешто најмање што данас можемо да искажемо”, рекао је Душан Перић, док један од браће Величковић из Ранилуга рекао, да су они једна од породица која од сопствених прихода никада не би могли да изграде кућу и да није било помиоћи Министарства за заједнице и повратак, њихов се сан не би остварио.

Камен темељац за кућу Величковића у Ранилугу је такоће положен заједно саградоначелником Владицом Аритионовићем.

Повезани чланци

Back to top button