Опасност од поплава у Грачаници

Вода из набујалог потока који се улива у Грачанку претила је да угрози неколико домаћинстава у улици Арсенија Чарнојевића у Грачаници и продре у објекат предшколске установе „Ђурђевак“, потврдио је за портал Ризница. нет Душан Цвејић председавајући борда предузећа „Екологија“.

Цвејић каже да су две екипе са радницима и тешком механизацијом успеле да прокопају канал у непосредној близин вртића и тако спрече да вода продре у овај објекат.

„Овде смо читаво вече и бићемо највероватније читаве ноћи на терену. Вода навира са свих страна и претила је да угрози породице Андрејевић. Ми смо ровокопачем прокопали канал и омогућили да се вода слије у речно корито“, рекао је Цвејић.

Наводи да екипама на терену посао у многоме отежава киша која не престаје да пада.

„Киша је падала читав дан, а снег није ни стигао да се отопи. Свуда има проблема и поплава, зову нас људи из Лапљег Села, Преоца, Гуштерице, Лепине, Радева, ми се трудимо да стигнемо до свих“, реко је Цвејић.

У одбрану од поплава укључена је још једна екипа овог предузећа која се налази недалеко у Доњој Гуштерици.
„У Лапљем Селу вода прети да продере у кућу Горана Здравковића из тог места, тако да су екипе „Екологије“ већ тамо“, рекао је Цвејић.

Мештани Лапљег Села су преко друштвених мрежа упутили позив суграђанима да притекну у помоћ донесу чизме и кабанице у одбрани од поплава.

У страху да им вода не продре у куће, ноћ проводе будни и станари улице Девет Југовића у Грачаници.

Атмосферска вода која је надолазила са брда преплавила је многа дворишта. Житељи улице кажу да је ово стари проблем који се јавља кад год су веће падавине.

Киша која пада неколико дана без престанка изазвала је поплавне таласе и проблеме у бројним српским и алабанским срединама на Косову.   

И.М.

Повезани чланци

Back to top button