Поломљен српски споменик у Клокоту

На српском православном гробљу у Клокоту поломљен је споменик покојном Милану Нисићу. Оскрнављени споменик су затекли синови, који су случај пријавили полицији, известила је Канцеларија за КиМ.

Породична гробница подигнута је 2008. Године, а покојник сахрањен 2018. Према сумњи синова, а на основу оштећења, споменик је сломљен крампом.

„Ово је нажалост нови у низу случајева да се српски споменици, хумке и крстови скрнаве широм Косова и Метохије, као и на самом гробљу у Клокоту. Очигледно је да албанским есктремистима није довољно да готово свакодневно нападају српски народ и њихову имовину са циљем да их обесхрабре у намери да остану на својим огњиштима, већ ни мртвим Србима не дају да почивају у миру.

Овај антицивилизацијски чин најјасније осликава антисрпску хистерију и мржњу према нашем народу на простору КиМ, чији су креатори приштински политичари који ни један инцидент према Србима нису осудили.

Међународне организације и институције више не смеју да затварају очи пред оваквим вандалским чиновима, јер су они и велика срамота и на њиховом образу и антицивилизацијске тековине у 21. веку у срцу Европе. Зато Канцеларија за Косово и Метохију захтева да се починиоци овог недела хитно пронађу, а међународне мисије да делују у оквиру свог мандата и обезбеде прекопотребну заштиту српском народу на КиМ“, наведено је у саопштењу.

Повезани чланци

Back to top button