Politika: Veterani OVK žele da obore dokaze Beograda

Veterani OVK pokušavaju da obore dokaze Beograda, piše Politika. Pozivajući se na prištinske medije list prenosi izjavu potpredsednika Organizacije veterana OVK Nasima Haradinaja da neće predati datoteku ove organizacije predstavnicima Specijalnog tužilaštva bez prisustva policije.   

Zastrašivanje svedoka i pokušaj obesmišljavanja dokaza koje ima Srbija o zločinima terorističke oslobodilačke vojske Kosova od 1998. do 2000. godine – glavni su razlozi zašto je Organizacija veterana OVK objavila da su dobili još dokumenata o izjavama svedoka o zločinima na Kosovu.

Nakon pojavljivanja ove vesti predstavnici specijalizovanih veća u Hagu došli su juče u kancelarije veterana takozvane OVK u Prištini kako bi preuzeli pomenutu dokumentaciju. Na sastanku sa njima bili su prisutni predsednik organizacije veterana OVK Hisni Gucati i potpredsednik Nasim Haradinaj.

Upravo je Haradinaj prethodno, u sredu uveče, obelodanio video-snimak osobe koja je donela dokumenta sa izjavama svedoka, a onda pobegla.

Kako prenosi „Gazeta ekspres“, potpredsednik organizacije veterana OVK rekao je da su ga nazvali „Munja 2 za specijalizovano veće“. Prema pisanju portala „Zeri“, Nasim Haradinaj je prethodno juče potvrdio da su preksinoć dobili poziv anonimne osobe iz Specijalizovanih veća i upozorenje da će u njihovim prostorijama ponovo biti sprovedena racija u potrazi za novim dosijeima, ali da ih neće predati bez prisustva kosovske policije.

„Pozvao nas je neko iz Specijalizovanih sudova i upozorio nas da će doći po datoteke. Prvi put smo im dali što su tražili, ali ovoga puta to nećemo učiniti bez prisustva kosovske policije, nema povlačenja rekao je Haradinaj.

(izvor: Politika)

Povezani članci

Back to top button