Полиција: Ухапшен нападач на Љубомира Мирића

Косовска полиција је саопштила да је ухапсила Џ.И. (48 година) који се сумњичи за покушај убиства када је у суботу 1. октобра испред дискотеке у Грачаници пуцао из ватреног оружја на Љубомира Мирића (55) из Липљана наневши му тако теже телесне повреде.

Нападачу је по налогу тужиоца одређен притвор од 48 сати и одузет револвер из кога је пуцао, наводи се у званичном извештају полиције.

Мирић је рањен у пуцњави испред клуба „Опера“ у Грачаници, а на њега је, како су пренели локални медији, пуцао Албанац. Командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић изјавио је да напад није етнички мотивисан већ да је у питању љубомора. Србин је задобио прострелну рану у пределу десне бутине.

Мирић из Липаљана

Саопштење полиције у целости:

Дана 1. октобра 2022. године, око 23:00 часа Полицији је пријављено је да је у Грачаници, испред дискотеке, једно лице повређено у пуцњави.

Полиција је одмах по пријави приступила обрађивању обавештења и предузела неопходне оперативно-истражне мере у циљу расветљавања свих околности у вези са овим случај.

Полиција је идентификовала осуњиченог Џ. И. (мушкарац стар 48 година), држављанина Косова. Са њим је данас 05. 10. 2022. године, обављен разговор и по налогу тужиоца одређено му је задржавање до 48 сати ради даљег спровођења случаја у предмету „Убиство у покушају.

Истовремено, полиција је одузела и оружје (пиштољ и четири метка) за које се сумња да је коришћено у предметном случају.

Прочитајте: Грачаница: Албанац ранио Србина из Липљана

Повезани чланци

Back to top button