Полиција: У току акција спречавања шверца и кријумчарене робе у Приштини, Пећи, јужној и северној Митровици.

Косовска полиција саопштава да данас спроводи акцију сузбијања шверца на Северу Косова те да је ова активност изазвала реакцију грађана. У немирима који су избили запаљен је и један полицијски аутомобил.

„У наставку реализације стратешких циљева за спречавање кривичних дела, кријумчарења робе, данас у раним јутарњим часовима започело је спровођење полицијске операције на неколико различитих локација, која обухвата четири региона на Косову, Приштину, Пећ, јужну и северну Митровицу. Све полицијске акције спроводе се у координацији са надлежним тужилаштвима и судовима, по чијем налогу се врше провере и претреси на различитим локацијама попут стамбених кућа, пословних простора, магацина робе и др. У акцији, која још увек траје, ангажована је Царина Косова и јединице различитих полицијских профила које подржавају ову операцију“, наглашава се у саопштењу Полиције.

Додаје де да је до сада заплењена разна роба и докази који служе као материјални докази.

„Косовска полиција у сарадњи и координацији са надлежним органима наставиће да извршава своје дужности и одговорности на националном нивоу, у циљу спречавања криминалних активности, спречавања кријумчарења робе и уништавања криминалних група“, закључује се на крају саопштења Полиције.

(извор: Косовапрес)

Повезани чланци

Back to top button