Полиција саопштила: Акција завршена – биланс: шест полицајаца и један грађанин повређени, приведено осам особа, запаљен полицијски ауто, заплењена роба у вредности од 100.000 евра

Акција косовске полиције која је организована у четири града на Косову у циљу спречавања шверца завршена је хапшењем осам лица, наводи се у најновијем саопштењу Полиције.

Након завршене акције, шесторици полицијских службеника су нанете телесне повреде, петорици полицајаца албанске и једном српске националности. Током напада на полицијске службенике једна особа је повређена.

До сада је ухапшено и приведено осам особа: Р. К. (1957) мушкарац албанске националности из Пећи, А. К. (1979) Албанац из Приштине. М.Н. (1990), И.З. (1982) и А.Д. (1995) мушкарци албанске националности из Јужне Митровице. Ухапшне је М. Џ. (1958) Босанац из Северне Митровице, И. Х. (1975) Албанац из Северне Митровице, као и М. Л. (1978) Србин из Северне Митровице навела је полиција у саопштењу.

Додаје се да је у акцији заплењена и разна шверцована роба вредна више стотина хиљада евра која ће служити као материјални доказ.

„Полицијска операција је завршена, ситуација у северном делу Митровице се смирила. Даље полицијске акције ће се спроводити у сарадњи и координацији са Царином Косова и правосудним органима“, истиче се на крају саопштења полиције.

Повезани чланци

Back to top button