Полиција: Нетачна вест да је Росу претукла тројицу Срба

Косовска полиција демантовала је да су на административном прелазу Брњак претучена тројица Срба. У саопштењу које преноси Економија онлајн полиција наводи да су од тројице српских возача узете изјаве те да им је наређено да се јаве у полицијску станицу Митровица- југ.

Вест о пребијању тројице Срба, коју су објавили поједини српски медији, после које се огласила и Канцеларија за КиМ, полиција назива пристрасном и неистинитом.   

„Вест објављена данас да је наводно у близини граничног прелаза у Брњаку специјална јединица из Приштине претукла тројицу Срба не стоји, није тачна и има за циљ да дезинформише јавност, да представи ситуацију небезбедном за грађане и да испуни различите спољне политичке амбиције“, наглашава се у саопштењу Полиције.

Наглашава се да је косовска полиција као институција за спровођење закона предузела све радње у складу са Уставом Косова и важећим законима, како би гарантовала ред и јавну безбедност, укључујући слободно кретање људи и робе на свим граничним прелазима.  

„После службених провера потврђено је да на прелазу није било заустављања нити контакта са било каквим демонстрантима али је полицијска јединица успут верификовала три камиона, наиме њихове возаче који су се возили иза колоне полицајаца угрожавајући безбедност службеника и операцији“.

Додаје се да су полицијски званичници привели, верификовали и потом пустили тројицу возача косовске националности, који су добили упутства да се јаве у полицијску станицу Југ – Митровица“, наглашава се у саопштењу полиције.

(извор: Економија онлајн)

Повезани чланци

Back to top button