Полиција демантује да је РОСУ оштетила возила

Косовска полиција демантовала је данас наводе потпредседника Српске листе Игора Симића да су „такозвани специјалци“ РОСУ, приликом смене на административном прелазу Брњак, намерно оштетили десетак паркираних приватних моторних возила у власништву Срба.

Косовска полиција одбацила је наводе Симића као „тенденциозне и неистините“, преноси Коха диторе.

Тврди да се полицијске акције предузимају у складу са косовским уставом и важећим законима и поручује да не наседа на, како наводи, „сталне провокације, дезинформације и лажне вести усмерене на одређене политичке циљеве“.

У саопштењу се додаје да је косовска полиција извршила званичне провере са релевантним јединицама на терену и тврди да је доказано да су такве информације неистините.

„Тако да су таква писања спекулације, неодрживе и политички орјентисане, како би се дестабилизовала ситуација и нанела штета елитним јединицама косовске полиције“, тврди се у саопштењу.

Симић је претходно објавио да су „такозвани специјалци“ РОСУ приликом смене на административном прелазу Брњак синоћ око 23:30 намерно оштетили десетак паркираних приватних аутомобила у власништву Срба.

„Очигледно да нису могли да сакрију разочарање што наши грађани нису насели на провокације у претходних 11 дана и што је постигнут споразум који уважава интересе нашег народа“, написао је Симић на Фејсбуку, уз фотографије оштећених аутомобила.

Симић је навео да се исто десило и на Јарињу када су огребана и приватна возила новинара.

(извор: Спутњик)

Повезани чланци

Back to top button