Појачано присуство полиције испред Храма Христа Спаса, Универзитет у Приштини православну литургију сматра провокацијом и захтева кажњавање

После јучерашње литургије коју је одржао владика рашко – призренски Теодосије припадници косовске полицајце и данас патролирају у близини Храма Христа Спаса у Приштини, преносе приштински медији.  

Појачано присуство полиције уследило након што је јуче, на Спасовдан, у  недовршеном православном храму одржана литургија.

Припадници Косовске полиције су после литургије претражили унутрашњост приштинског православног храма.

Универзитет у Приштини „Хасан Приштина“ изразио је забринутост због  литургије која је јуче одржана у православном храму у Приштини, преноси Косовапрес.

„Универзитет у Приштини„ Хасан Приштина “изражава дубоку забринутост због верске церемоније коју је организовала Српска православна црква у згради коју је нелегално изградио бивши српски режим у кампусу универзитета.

УП обавештава јавност да се за локацију и изградњу овог објекта тренутно води парнични поступак у Основном суду у Приштини. Стога је, како се закључује се у саопштењу, “ јучерашњи развој догађаја покушај да се Универзитет у Приштини изведе пред свршени чин, као и покушај утицаја на судски процес“.

Додаје се да ће Универзитет у Приштини предузети све неопходне правне радње како би универзитетски кампус ослободио свих нелегално изграђених објеката, укључујући и цркву у којој је организована „церемонија“.

„УП истовремено позива све актере укључене у процесе кроз које Косово пролази, да допринесу разјашњењу ове ситуације, у складу са законским нормама “

Истакнуто је да универзитетски кампус посвећен студентима и академским активностима. Док је свако понашање које представља провокацију кажњиво.

(извор: агенције)

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button