„Питијада“ у Доњој Гуштерици – такмичење у припреми најбоље пите

Прво такмичење у спремању најбољих косовских пита под називом „Питијада“ биће одржано у оквиру обележавања сеоске славе у Доњој Гуштерици код Грачанице.

Туристичка организација Грачанице (ТОГ) стоји иза манифестације током које које ће вештине у припреми слатких и сланих посних косовских пита одмерити домаћице. Организатори најављују да право учешћа могу да имају и мушкарци склони кулинарству.

Такмичење је заказано за 26. јун ове године, а пријава такмичара биће на дан манифестације у порти цркве Kнеза Лазара до 9.00 часова, где ће се након дегустације изложених пита прогласити најуспешнији учесници и уручиће се признања.

Посетиоци питијаде ”Косовска пита” имаће прилику да уживају у бројним изненађењима и богатом културно-уметничком програму.

Изложене пите биће доступне за дегустацију свим посетиоцима, а део припремљене хране биће употребљен у хуманитарне сврхе. Циљ ове манифестације је да промовише вредности традиционалне народне кухиње косовскометохијског краја, занатске производе и народне рукотворине, саопштавају организатори.

Повезани чланци

Back to top button