Петковићу забрањен улазак на Косово

Директору Kанцеларије за Kосово и Метохију Петру Петковићу власти привремених институција у Приштини забраниле су данас да посети покрајину и присуствује ктиторској слави манастира Високи Дечани, у среду, 24. новембра.

Поред овога, Петковић је током дводневне посете KиМ 24. и 25. новембра требало да посети и више социјално угрожених и повратничких српских породица на Kосову и Метохији и уручи им прекопотребну помоћ.

„Ниједна забрана неће спречити званични Београд да настави да помаже наш народ и улаже у српске средине и то Аљбин Kурти никада неће моћи да спречи. Ово је већ четврти пут да власти у Приштини онемогућавају посету директора Kанцеларије за KиМ покрајини. Зато се поставља питање да ли су међународни фактори уопште спремни да зауздају Аљбина Kуртија у његовом рушилачком походу на све тековине Бриселског споразума и других договора постигнутих у Бриселу током процеса дијалога“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да ће о најновијој забрани Београд обавести све међународне факторе, као и посредника у дијалогу Београда и Приштине Мирослава Лајчака који је данас у посети Београду. Питање је како је то дозвољено Kуртију да прави „Велику Албанију“, а није дозвољено званичним представницима Београда да посете свој народ и своје светиње на KиМ?

„На који начин овакве забране доприносе нормализацији односа поготову имајући у виду да је посета најављена у складу са споразумом о званичним посетама и на време“, постављају питање у Канцеларији за КиМ.

Повезани чланци

Back to top button